Priset på böcker

I slutet av sommaren kom en ny stickbok av Ann-Mari Nilsson, ”Sticka halsdukar kragar snibbar!”, en uppföljare till ”Sticka mössor vantar sockor!” från 2009.

Jag letade lite i bokhyllan och tog fram en bok av Ann-Mari Nilsson från 1989, ”Väv tyger till kläder”. Prislappen sitter kvar och av märkningen ser det ut som om jag köpte boken 1994. Men det intressanta är priset! Vävboken kostade 275 kr, stickböckerna gav jag under 200 kr för. Vävboken har hårda pärmar, stickböckerna har mjuka och momsen på böcker sänktes år 2002. Men är det ändå inte märkligt att böckerna är så mycket billigare idag?

3 thoughts on “Priset på böcker

 1. Synnöve

  Förr sattes ju böckerna för hand vilket gjorde var en stor orsak till det höga priset. Hipp hurra för IT som möjliggör att man har råd att hamstra insprirationsböcker.

  Gilla

  Svara
 2. Meta

  Det är väl jätte bra att det inte är så dyrt med böcker. Böcker ska alltid vara billiga. Men det dåliga blir ju i så fall i vår marknadsekonomiska tillvaro att författarna får så lite betalt. Det ska var statliga subventioner på böcker tycker jag så att de som skriver och arbetar fram en bok fårbetalt för sitt arbetet att skrida kunskap.
  Så de så!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s