Broderi i Örebro

På lördag är det vernissage på utställningen ”Stygn” på Örebro Konsthall med broderier av Elsa Agélii, Viveka Nygren, Kaipa Gunilla Ericsson, Emma Jönsson, Frida Berntsson, Jennie McMillen, Lillevi Hultman och mig. Elsa Agélii har en föreläsning den 14 oktober och den 25 oktober är det en visning av utställningen med en work-shop med mig som ledare. Utställningen pågår to m 2011-10-30. Läs mer HÄR!

Hos Konsthantverkarna i Örebro pågår utställningen ”Broderi – Återbruk”. Fram t o m  2011-10-09 har man på sig att se broderier av Jeanette Rapp, Monica Lehn-Domnick och Sara Esbjörnsson.  Här är Saras ”Dam i röd ram” (foto Sune Eriksson).

Den 8 oktober är det dags för nästa vernissage, ”Talande tecken och trådar” på Örebro läns museum. Örebrodöserna, lokalgrupp i Täcklebo Broderiakademi, visar främst yllebroderier inspirerade av dekorer på mangelbräden i museets samlingar. Läs mer HÄR.  Ända fram till 15 januari 2012 pågår utställningen.

Även på Vandrarhemmet Livin’ kan man se broderier av örebrodöserna under rubriken ”Personligt”,  8 – 23 oktober 2011.

Täcklebo Broderiakademi har sitt årsmöte i Örebro den 15 – 16 oktober 2011 och det är tack vare detta som broderiet får en så framträdande plats i stan i höst.  Vår lokalgrupp jobbar för fullt med förberedelserna inför årsmötet och vi ser verkligen fram emot att få besök av broderivänner från hela landet.

3 thoughts on “Broderi i Örebro

 1. Maria Ho

  Jag kommer inte till årsmötet men blir väldigt sugen på att ta en Örebrotur för utställningarna.

  Dessutom har du fått en utmärkelse av mig (kolla in min blogg)!

  Allt gott!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s