Två nya trasmattor

Jag hade tänkt väva många trasmattor i sommar. Men så satte jag bara upp en kort varp till två mattor. När de var klara fick vävstolen sommarlov och alla mattrasor åkte in i förrådet.  Nu vill jag hellre brodera. När man väver är man så låst, men broderiet kan man ta med sig ut i solen, till skuggan eller  inomhus om det känns bättre. Eller också tar jag ledigt, cyklar en sväng eller läser en bok! Och så måste jag hålla lite koll på mina växtfärgningsburkar.

4 tankar på “Två nya trasmattor

  1. Birgitta

    Hej! Så fina mattor du vävt. Just nu blir det lite segt med vävningen hos mej. Har besök av barn och barnbarn och så tror jag att jag behöver lite paus från vävningen. Broderi och stickning är lätt att ta med sej överallt.
    Önskar dej en skön sommar.
    KRam

    Gilla

    Svara
  2. Margaretha Arvidsson

    Hej! Mycket fina mattor. Använder du bomullsvarp eller linvarp?
    För övrigt håller jag med dig. Det är enklare att hantera ett broderi i sommarvärmen. Men trasorna och trasmattevarpen låter jag nog finnas kvar. Det kan komma regniga dagar.

    Gilla

    Svara
  3. Moni

    Jättefina mattor! Och somriga tycker jag.
    Jag gör som du i det vackra vädret, försöker arbeta med sånt som man kan ta med ut, idag ska jag inte brodera utan sticka på en krage och muddar på Ponchon i ullfilt som jag håller på med. Det är skönt med omväxling till tovandet.
    Spännande med dina växtfärgningsburkar, jag tror jag väntar lika ivrigt som du på resultatet.

    Gilla

    Svara

Lämna en kommentar